Är världen upp och ner?

Publicerad i Sundsvalls tidning i maj 2006 och en mängd andra ställen.

I tidningar och radio/tv får vi veta att Iran måste bombas (med kärnvapen?) för att de misstänks vilja skaffa kärnvapen, som de ännu inte har. Israel som sedan länge har kärnvapen bombade Irak1981, av samma skäl. De säger att om inte USA gör jobbet denna gång, så skall de göra det själva – igen. Och Bush han säger inte nej. Indien och Pakistan har också kärnvapen. Och USA, som nu ”demokratiserar” Irak genom ockupation och massförstörelse av städer.

Palestinierna har blivit bestulna på sitt land och fördrivna flyktingar finns spridda i läger sedan nästan 60 år. USA, EU och Israel har nu bestämt att de skall svältas till slutgiltig underkastelse i de återstående 10 procenten av ursprungliga Palestina. Varför, jo de vägrar att erkänna den starkes rätt – med stöd av folkrätten.

I Sverige och annorstädes införs Storebrorssamhällen för att kontrollera medborgarna. I synnerhet dem som stödjer motstånd mot ockupation. Vilka är det? Jo, det är vi som vill vända världen rätt!

Ensam hörs en röst som försvarar folkrättens principer och kritiserar Sveriges knähundspolitik mot USA. Sverker Åström – måtte du leva i hundra år till.

Täby i maj 2006

Lasse Wilhelmson

Kommentarer inaktiverade.