Brev till journalisten Ricki Neuman angående artikeln ”Allas favorit blev extremist” i SvD Kultur den 24 mars 2010

Senaste uppdatering den 19 april 2010

Bland blogginläggen under  SvD:s artikel i nättidningen har mitt nu plockats bort, däremot finns alla andra kvar. Min ännu ej publicerade replik (näst underst) blev tydligen för mycket för dem.  Anmälan till  Allmänhetens Pressombudsman underst.

——————————————-

Från: Lasse Wilhelmson <lassewilhelmson@bredband.net>

Datum: on 24 mar 2010 14.36.55 GMT+01:00

Till: ricki.neuman@svd.se

Kopia: stefan.eklund@svd.se, kvalitet@svd.se

Ämne: Din artikel i SvD Kultur 24 mars 2010

Hej Ricki,

Du skriver inledningsvis i din artikel ”Allas favorit blev extremist”:

I september hölls en märklig demonstration på Sergels torg i Stockholm. Mötet leddes av poeten Mohamed Omar, 33, tillsammans med två kända antisemiter, Ahmed Rami och Lasse Wilhelmsson, och syftet var att stödja Palestina.”

Information om Al-Qudsdagen finns att läsa på min blogg  https://lassewilhelmson.wordpress.com/

Mohamed Omar och jag höll tal ombedda av Al Qudskommittén som i egenskap av arrangör  ”ledde mötet”.

Ahmed Rami hade mig veterligt inget med demonstrationens ”ledning” att göra. På vad grundar du din uppgift om hans roll?

Du anklagar mig för att vara ”antisemit”. Jag vore tacksam om du kunde ge några konkreta exempel på vad du grundar dig på? Jag har ju trots allt skrivit rätt många artiklar rörande Palestinafrågan och sionismen, samt även gett ut en bok om dessa frågor, så du kanske kan hitta något där, eller i det tal som jag höll på Sergels torg.

Jag förväntar mig att du och SvD rättar de av mig påvisade felaktigheterna i din artikel, samt ber offentligt om ursäkt för smutskastningen av min person, eller konkretiserar den så att jag får möjlighet att offentligt gå i svaromål.

MVH

Lasse Wilhelmson

Vihemsvägen 3

183 60 Täby

tel 08-756 06 67

Kort intervju av Amy Godman, från radio/TV-kanalen Democracy Now, med en före detta Israelisk minister om tricket att använda ”antisemitism” och ”Holocaust” som ett politiskt vapen

I dagens Sverige blir man offentligt stämplad som ”Förintelsförnekare” om man diskuterar dessa siffror

Här är min replik som DN förra året refuserade, nu kommer förmodligen SvD att göra detsamma. Den sionistiserade svenska pressen tål inte sanningen, därför att sanningen är farlig.


Svar till Ricki Neuman och SvD (för publicering)

I SvD den 26 mars 2010 sid 2 gör kvalitetsredaktören följande ”förtydligande”:

“I artikeln om Mohamed Omar stod att Lasse Wilhelmsson är ‘antisemit’, men där borde ha stått ‘betraktad som antisemit av många bedömare som Svenska Dagbladet varit i kontakt med’.

Detta är ju varken en korrigering av de sakfel jag anmärkte på, eller en offentlig ursäkt till mig. Vilket naturligtvis är de enda godtagbara alternativen till oförmågan eller oviljan att styrka sanningshalten i den inledning som ger tolkningsramarna för den fortsatta läsningen av hela det uppslag i SvD Kultur som handlar om Mohamed Omar. Där en intervju med honom beskurits trots inspelat löfte om vad som skulle publiceras.

”Förtydligandet” ändrar ingenting i sak. Vad är det till exempel för skillnad mellan att skriva ”Ricki Neuman är ett judesvin” och ”betraktad som judesvin av många bedömare som Lasse Wilhelmson varit i kontakt med”? Men Ricki Neuman är naturligtvis inte ett ”judesvin”, han är bara en fegis, som inte vågar stå för vad han skrivit. Han är helt enkelt inte karl för sin hatt, möjligen bara för sin lilla kippa. Dessutom saknar han vilja att be om ursäkt, eftersom det skulle skada den massmediala hetsjakten mot islam och alla försök att släta över Israels Gazamassaker och den sedan länge pågående folkmordspolitiken mot Palestinierna, med användandet av ”antisemitism” och ”Förintelsen” som politiska vapen.

Och vad skall man säga om SvD som fortsätter förtalet med hjälp av politiskt skvaller? För inte kan det väl vara så att man i själva verket fikar efter ett förtalsåtal i hopp om att få ett prejudicerande frikännande? Så att massmedia även fortsättningsvis kan fortsätta smutskasta alla som anser att det är Israel som är problemet och inte svenska muslimer.

Alla vet ju att det är Israel som är problemet. De flesta judar i Sverige vet det. Det politiska etablissemanget, journalisterna, den svenska kultureliten och även det svenska folket vet det – men få är de som vågar tala. Ty vem vill bli smutskastad som Ilmar Reepalu, Lasse Wilhelmson, eller Mohamed Omar? Eller ännu värre som Ahmed Rami, som efter att först ha mottagits som en hjälte i Sverige som ensam överlevande officer, i det misslyckade mordförsöket på kung Hassan av Marocko 1972, blev dömd till fängelse 1989 bland annat för att han citerade (!) vad Karl Marx skrev om ”judefrågan” och kritiserade judarnas inflytande inom media och judendomens roll för den judiska staten. Ett modernt justitiemord, värre än Dreyfusaffären kring förrförra sekelskiftet, eftersom denna slutade med ett frikännande.

Det är med Israel som med kejsarens nya kläder. Alla ser att hon är naken, eller en ”galen hund”, enligt Israels tidigare försvarsminister Moshe Dayans uttryckliga påbud. Israel är det största hotet mot världsfreden med sina kärnvapen, som alla länder utom Iran – som saknar kärnvapen – är rädda för. Lika rädda är alla som ser detta men inte vågar ta bladet från munnen inför risken att utsättas för israelkramarnas massmediala smutskastningskampanjer.

Jag har sedan många år förfäktat att denna situation i själva verket bäddar för ett politiskt grundat judehat, eftersom Israels agerande sker i alla judars namn. Därför är det så, att ”antisemiter” som jag, är judarnas bästa vän och ”Israelkramarna” deras värsta fiende.

Täby den 26 Mars 2010

Lasse Wilhelmson

Not: Israels kärnvapenmissiler når snart hela Europa, Afrika och Västasien


Till Allmänhetens Pressombudsman

Jag börjar bli trött på att bli anklagad för att vara ”antisemit”, ”förintelseförnekare” och ”konspirationsteoretiker” i massmedia, utan att det någonsin redovisas belägg för dessa påståenden eller att jag får möjlighet att gå i svaromål. Det är också besvärande för min stora familj som indirekt drabbas och som ständigt får svara på frågor från undrande vänner och bekanta.

Nu senast blev jag anklagad för att vara ”antisemit” av journalisten Ricki Neuman i SvD, vilket framgår av nedanstående utdrag från min blogg. Det torde vara uppenbart att såväl de av mig påpekade felaktigheterna (i mitt brev till SvD) angående artikelns inledning, som benämningen av mig som ”antisemit” görs i avsikt att ge läsaren en tolkningsram för hela uppslaget om Mohamed Omar.

Behandlingen av min person finner jag kränkande, i synnerhet som inga belägg för smutskastningen redovisas, en ursäkt publicerats, eller jag getts tillfälle till en replik.

Täby den 19 april 2010

Lasse W

Bilaga: Korrespondens mm med SvD på min bogg.

Kommentarer inaktiverade.