Från Usama bin Laden till Anders Breivik

Nydligen gjorde USA:s president Barack Obama ett uttalande där han nu verkar anse att det är enskilda vita galningar som är det största hotet mot den västerländska demokratin, eftersom de är så svåra att spåra. Jag har tidigare behandlat den så kallade terrorismen i min mest lästa artikel på Sourze, ”Kriget mot terrorismen är en bluff”. Den behöver nu aktualiseras, med hänsyn till de hemska terrordåden i Norge. En intressant sammanställning om dessa finns bland annat på Webbtidningen Arabnyheter.

Av någon underlig anledning verkar det som om det bara är ensamma muslimer som ingår i internationella terrornätverk. Kanske tror president Obama att muslimer har bättre organisationsförmåga, större resurser och mer tillgång till välutbildade experter i dessa frågor, än de västerländska underrättelsetjänsterna? Här är föresten en sådan  ”muslim”.

Nu har terrorismen fått ett nytt ansikte och den norske ensamma galningen Anders Breivik fick ersätta den gamle nätverksterrorisen och mannen i grottan som efter hand tappat något i trovärdighet och vars lik man därför till slut tvingades avliva. Se vidare min artikel på Sourze, ”Att döda ett lik – bin Laden går igen”.

Den gamle med nio liv som överraskade hela världen med att – som man sa – från sin grotta i Tora Borabergen organisera och leda de sofistikerade terrorattackerna på World Trade Center 9/11 år 2001. Där imploderade tre (3) byggnader, efter att två (2) träffats av flygplan, enligt klassiskt mönster från så kallad controlled demolition. Väl dokumenterat (filmat) av glädjedansande mossadagenter som senare skröt med sin bedrift i israelisk TV. De ”råkade” bara vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Och där Pentagon samtidigt rammades av en Boeing av hittills okänt dvärgformat – att döma av skadorna och vrakdelarna .

Jag slutar aldrig förvåna mig över att den officiella sagan om 911, som ingen med rudimentär faktakunskap i frågan längre tror på, fortfarande tycks ha lyskraft. Men det kanske är som med ”Kejsarens nya kläder”, det är bara barn och dårar som vågar se att han är naken.

Och vad skall man säga om Breivik annat än att han förutom att vara ensam och galen, tycks ha en besvärande skrivklåda. Jag menar, behöver man författa ett manifest på 1500 sidor för att förklara sina syften, när det är betydligt enklare med ett par A4-sidor, som dessutom kommer att läsas av betydligt fler? Tänk om någon konspirationsteoretiker nu avslöjar att han dessutom har dyslexsi …

Usama Obamas slutsats, liksom hans knähundars i alltför många av världens regeringar, är lika solklar som förutsägbar? Det behövs nu mera övervakning av enskilda medborgare och varför inte ett och annat tillslag mot de grupper till ”höger” som Stormedia nu pekar ut som Breiviks ideologiska drivkraft.

Men man avser väl knappast EDL (English Defense Leaue), dess Jewish Division, eller ideologiska meningsfränder och samarbetspartners i Sverige med SD:s Kent Ekeroth i spetsen? De som i likhet med Breivik älskar Israel och hatar islam. Eller salongssionisterna i Sveriges politiska och kulturella nomenklatura och varför inte neo-conskramarna Lundberg i Axess och Gudmundsson i SvD? Det är nog snarare här Breivik hör hemma, än bland de så kallade nationella. Neo-cons som står stadigt på sina två ben. Det ena trotskistiskt och det andra högersionistiskt.

Och om så mot förmodan skulle ske, vore det inte än bättre att följa pengarna till vägs ände? Från bin Laden och alla hans alias till Breivik – different patsies, same masters ….

Se även i en något förkortad version på Sourze

Kommentarer inaktiverade.