Svar till Åsa Linderborg i Aftonbladet

Aftonbladet Kultur anlitar jurist – vill pröva lagen om hets mot folkgrupp

skiten

Uppdaterat den 16 april 2013: Åsa Linderborg angriper idag AB:S kolumnist Monica Gunne (artikeln borttagen och kraftigt redigerad) för exakt samma brister som hon själv levererade mot Lasse Wilhelmson och avslutar hycklande

För några månaders sen granskade Aftonbladet Kultur sex högerextrema sajter för att se huruvida de bryter mot lagen om hets mot folkgrupp. Jag tror aldrig att en artikel som Monica Gunnes hade klarat det testet. (från ursprungsartikel)

Hade Åsas falska och ogrundade angrepp mot mig klarat testet mot lagen om ärekränkning?

————————————

Bästa Åsa

Du har som kulturchef i Aftonbladet, i artikeln  Nu granskar vi skiten den 28 november 2012, med bild hängt ut mig inför det svenska folket som en ond person som kanske egentligen borde dömas för sina åsikter och placeras inom lås och bom.

När jag tar del av artikeln som inte innehåller ett enda citat med källhänvisning till vad jag skrivit i min bok  Är världen upp och ner?, så frågar jag mig: Varför på detta sättet? Du är ju en bildad person, intellektuell och viktig i den svenska kultureliten och har skrivit en prisbelönad bok om din barndom. Men även en tongivande röst inom den svenska vänstern och har framställt dig själv som en ”yttrandefrihetsfundamentalist”.

Du skriver: ”Wilhelmson hatar judar förnekar förintelsen – han skriver den alltid med citationstecken och anser att Israel som nation skall utplånas”. Hur jag ser på ”Förintelseförnekandet” har jag  också redogjort i mitt svar till Expo. Här gör jag det i form av några motfrågor till dig Åsa:

Anser du att det som hände med judarna under Andra världskriget är en historisk händelse, som det är legitimt att forska om, diskutera och revidera på samma sätt som vi gör med andra historiska händelser?

Om svaret är nej på den frågan: Varför?

Om svaret är ja på den frågan:  Hur kommer det sig då att många av de som gjort så, dömts till fängelsestraff i flera länder i Västvärlden? 

Vidare: Känner du till om det finns några andra historiska händelser i vår tid där folk fängslats för att de har en annan uppfattning än den gängse?

Slutligen till dig som ”yttrandefrihetsfundamentalist”: Anser du att åsikter skall kunna bestraffas?

Att anklaga någon för att hata en hel folkgrupp tycker jag kräver en hel del underlag. Det har du inte gett. Jag hatar inte människor, bara handlingar och idéer, men främst hyckleriet. Det är lätt att få intrycket att du själv hatar människor med andra åsikter än dig själv, till exempel mig, men det vet ju bara du själv.

Du påstår att jag anser att Israel skall utplånas. Jag har aldrig uttryckt mig på det viset. Jag skulle bara kunna konstatera att du ljuger, men jag tror att det du skriver beror på okunskap. Vad menar du egentligen?

Många gånger under mitt liv har jag förekommit i media och alltid fått gå i svaromål när jag angripits – men aldrig när det gäller frågor med anknytning till sionismen vars kortsiktiga mål är en judisk stat i landet Palestina. Vad det kan bero på? Kan det vara så att jag har något att säga som är farligt, att det ligger för nära sanningen?

Varför beter du dig på ett sätt som leder tankarna till häxprocesser och bokbränning? Jag försöker förstå hur världen styrs och vilka krafter som ligger bakom krig och elände. I min bok finns rikhaltigt med material om detta, med angivande av källor.

Själv har jag med tiden kommit till en annan uppfattning än den du har som ”vänster”. Jag anser numera att alla ideologier och religioner har ljusa och mörka sidor. Ibland används de för människors frigörelse och ibland för förtryck. Jag tror att människans tänkande måste befrias från förbjudna tankar och begränsande tankesystem, för att hon skall kunna befria sig själv och andra.

Jag antar att du läst den inledande hönsartikeln i min bok som förutom sitt läsvärde visar att världen kan vara upp och ner även i det lilla livet. Och epilogen i slutet som är ett försök att ange en färdriktning för våra liv med kärlek och solidaritet, utan att tillgripa våld.

Du bör också ha läst om min personliga bakgrund och hur mitt tänkande har förändrats och varför. Du vet ju att jag under mitt innehållsrika liv uträttat en hel del genom ideellt arbete i den så kallade vänstervågen och för Vietnams folk på den tiden. I fackföreningsrörelsen, i ett av dåtidens kommunistpartier, men även i många andra ideella organisationer. Det kanske till och med är så att jag är mer påläst än du själv om marxismen och dess klassiker?

I min hemkommun Täby har jag arbetat i kommunpolitiken under 24 år med konkreta frågor där och i regionen. Hela tiden i kommunfullmäktige och även i dess styrelse. För närvarande är jag ordförande i en vägförening och skrev nyligen dess jubileumsskrift med en rad personliga berättelser om hur en gammal svensk bondby har förändrats under ett sekel.

Jag har alltid varit en offentlig person, aldrig anonym. Det är många som känner mig eller hört talas om mig i olika sammanhang. Jag har fem barn och många barnbarn och är gift. Har du tänkt på hur din och övriga medias försök att göra mig till ett hatobjekt påverkar dem alla? Att det kanske till och med kan motverka dina egna säkert goda avsikter.

Jag tror att grunden till ditt hat (?) mot mig finns att finna i att jag har påvisat relationerna mellan sionismen och marxismen, mellan vänstern och de judiska vänster-sionisterna. Men också likheterna mellan höger-sionismen och nazismen. Sionismen är nämligen både vänster och höger med en Judisk stat i Palestina som gemensamt mål.

Det är ju därför som Sverigedemokraterna som är det mest israelvänliga partiet i vår riksdag, har samma grundinställning som merparten av den ”vänster” som stödjer palestinierna. Nämligen att den Judiska staten skall bestå och att de fördrivna palestinerna inte kan få komma hem enligt FN-beslut, annat än i symbolisk mening. Och nöja sig med en pseudostat på 10-20 procent av ursprungliga Palestina (2-statslösningen). Detta kan varken leda till rättvisa och fred mellan Medelhavet och Jordanfloden, eller i hela Mellanöstern och mer därtill.

Men sionismen eller snarare postsionismen har hela världen som mål. Och är den viktigaste uttrycksformen för den anglo-amerikanska imperialismen och dess brottsliga krig. Dess maktelit kontrollerar ideologiproduktionen (media) och det centrala bankväsendet (dollarn) i sitt arbete med en ny världsordning.

Åsa, du behöver inte tappa fattningen bara för att någon försöker säga att den höger/vänster karta du använder inte stämmer med verkligheten. Det kan ge ett intryck av att den vänster du personifierar är antiintellektuell.

Täby den 1 december 2012

Lasse Wilhelmson

PS Kommer du ihåg att vi träffades en gång. Det var på ett möte för snart tio år sedan när sossarna kuppade ut dig och andra kommunister ur styrelsen för Ordfront. Du fick då ett nummer av Fib-kulturfront av mig, där jag publicerat en lång artikel om sionismen. Där påvisar jag bland annat att Karl Marx personlige mentor in i socialismen var den lite äldre Moses Hess, ”min kommunistrabbin” som Marx brukade kalla honom. Hess skrev också tre grundläggande artiklar som har tydliga spår i Kommunistiska manifestet. Snart därefter skrev han boken Från Rom till Jerusalem, sionismens Magnum Opus. Enligt sionismens formelle grundare Theodor Hertzl säger den allt som behöver sägas om sionismen. Jag har länge undrat om du läste den artikeln. DS

Linderborg i blixthalka, Stefan Lindgren

Granskning av en hets-granskare, Henrik Linde

Den mindre hedervärda Åsa Linderborg 1, Ola Jordan

Den mindre hedervärda Åsa Linderborg 2, Ola Jordan

Bekämpa antisemitismen, Kristoffer Larsson

Vänstern och yttrandefriheten, Lasse Anckarman

Krav på ny lag mot näthat

Inför nolltolerans mot hat på nätet

Är Lasse Wilhelmsson verkligen en ”ökänd antisemit”?

”Det fria ordet gäller för alla”, Stina Dabrowski ordf i Publicistklubben

Epitetet ”gubbslem” leder till mer hat, men inte ”antisemit”?, Fredrik Virtanen i AB

Kommentarer inaktiverade.